Te-ai hotarat sa iti reamenajezi locuinta? Nu stii ce mobilier sa alegi pentru casa ta pentru a fi sigur ca totul este ca la carte? Mobilierul facut la comanda este o optiune potrivita deoarece acesta are foarte multe avantaje, motiv pentru care o mare parte dintre oameni aleg sa faca aceasta alegere.

Dupa ce iau la pas toate marile magazine de mobilier, oamenii reusesc sa isi creeze o idée despre mobilierul pe care il doresc, despre felul in care isi doresc sa arate locuinta. Totusi, mobilierul standard nu are intotdeauna dimensiunile necesare, culoarea dorita sau calitatea propusa.

Spre deosebire de mobila standard, mobilierul la comanda are marele avantaj de a putea fi personalizata, atat ca model, cat si ca dimensiuni, material sau culori, insa nici accesoriile nu sunt mai putin importante deoarece si ele trebuie alese cu grija.

Consultanta este de asemenea extrem de importanta. In momentul in care mergem la firmele care realizeaza mobila pe comanda, beneficiem de consultant de specialitate in alegerea materialului potrivit, atat pentru alegerea mobilierului cat si pentru alegerea accesoriilor. In plus, firmele profesioniste au tot felul de programe de proiectare 3D a mobilierului, astfel incat veti putea sti cum va arata locuinta inca de inainte sa intre in productie.

Pretul reprezinta un alt avantaj pentru mobilierul la comanda. In ciuda asteptarilor, preturile pentru mobilierul la comanda sunt mai mici decat pentru cele de tip standard. Care este motivul pentru care exista aceasta diferenta de prêt?  Pentru ca vei alege materialul in functie de pretul per bucata sau mp, pentru ca vei alege inclusiv accesoriile: feroneria, geamurile mobilierului.

Spre deosebire de magazinele cu produse finite, firmele producatoare de mobilier la comanda ofera posibilitatea esalonarii platii mobilierului in cateva transe consecutive extinse de-a lungul etapelor de realizare, astfel ca, ultima transa a proiectului va fi exact in momentul in care se efectueaza montajul mobilierului.

De asemenea, apeland la o firma profesionista de mobilier veti avea inclus si montajul. Indiferent daca este vorba de mobilier personalizat se va aduce cu siguranta in discutie si montarea sau instalarea mobilierului in casa. Tine minte ca un profesionist nu te va lasa niciodata cu mobilierul in casa fara ca acesta sa fie montat. Cele mai multe firme asigura montajul gratuit in interiorul orasului.

Un lucru pe care unii il considera “dezavantaj” este faptul ca durata de executie este mai marela mobilierul la comanda decat la cel de tip standard. Mobilierul standard poate fi achizitionat imediat dup ace ati pus ochii pe el, insa pentru cel la comanda este nevoie sa asteptati  un interval de timp pentru executie. Durata de realizare a mobilierului pe comanda este mai mare, bineinteles.

Odata ce te-ai hotarat ce doresti, vei acorda un avans si se va incepe productia lui. Producatorul de mobilier la comanda iti va spune cand va intra proiectul tau in lucru si cat timp va dura si te va anunta imediat de eventualele intarzieri.

Mobilierul din PAL melaminat – o preferinta a romanilor

Datorita pretului si a calitatii sale, din ce in ce mai multi producatori de mobilier aleg sa foloseasca PAL-ul melaminat, iar aceasta optiune este foarte apreciata de catre romani, cu atat mai mult cu cat pretul si calitatea mobilierului sunt cele mai convenabile. PAL-ul este o placa formata din bucati mici de lemn, pasate si lipite impreuna, iar calitatea lui este oferita in primul rand de densitate si de grosimea lui. In functie de calitatea PAL-ului depinde durata de viata a mobilierului. pentru ca bucata de pal sa contina o fateta, sa aiba un aspect fin si sa poata fi realizata in toate culorile, ea va fi imbracata in melamina.

Calitatea melaminei este direct proportionala cu calitatea palului. Cu cat placa de PAL este de calitate mai buna, cu atat melamina care o acopera este si ea mai rezistenta. In aceasta privinta va sfatuim sa intrebati consultantul dumneavoastra din firma de mobilier la comanda si va fi mai mult decat bucuros sa va dea mai multe detalii din moment ce sunteti deja informati despre acest aspect. Placa de PAL este completata atat prin Melaminare cat si prin Cant.