Cu toții avem acea piesă de mobilier din lemn care este specială pentru noi. Poate că este o noptieră construită de bunicul tău sau o masă de sufragerie prețioasă, care este suficient de mare pentru a găzdui întreaga familie. Ar putea fi rafturile de cărți care adăpostesc revistele tale de benzi desenate de epocă sau cadrul de pat de care te-ai îndrăgostit la prima vedere. Oricare ar fi piesa aceea, vrei să o păstrezi în stare bună.

Cu îngrijire și atenție regulată, mobilierul dumneavoastră din lemn poate evita necesitatea reparațiilor și poate arăta impecabil multe decenii. Pentru a vă proteja piesele preferate, urmați aceste sfaturi utile pentru curățarea și îngrijirea mobilierului din lemn.

1. Curățați cu apă și săpun. O cârpă umedă și un săpun de vase lejer sunt de obicei tot ce aveți nevoie pentru a vă curăța mobila. După curățare, clătiți cu o cârpă umedă, fără săpun; apoi uscați suprafața cu o a treia cârpă uscata și moale. Evitați toți agenții de curățare care conțin amoniac; amoniacul poate deteriora mobilierul din lemn.

2. Lustruiți mobila după curățare. De fiecare dată când curățați mobilierul din lemn, o parte din strălucire dispare. Lustruirea poate ajuta la readucerea strălucirii și la protejarea suprafeței. Asigurați-vă că utilizați un spray pentru mobilă care nu conține o cantitate mare de alcool. Polishurile care conțin alcool pot deteriora finisajele din lemn.

3. Ștergeți praful de pe mobilă. Utilizați o cârpă sau o perie moale, uscată și fără scame pentru a vă curăța mobila. Ștergerea prafului frecventă ajută la protejarea finisajului împotriva depunerilor nedorite de nisip și murdărie.

4. Folosiți întotdeauna suporturi cu fund de pâslă sau plută pentru a reduce inelele de lichid lăsate de pahare sau sticle. Nu lăsăți niciodată lichidele să stea pe suprafața mobilierului din lemn.

5. Folosiți suporturi pentru mâncăruri calde. Protejați mobilierul de mâncărurile fierbinți folosind o protecție de masă din fibre naturale, mănuși de cuptor sau suport metalic. Plasarea vaselor direct pe o suprafață de lemn poate duce la urme și pete nedorite de arsuri.

6. Păstrați mobilierul departe de lumina directă a soarelui. Lumina soarelui poate usca mobilierul și poate estompa culoarea pe suprafețele din lemn. Căldura soarelui poate distruge finisajele și poate crea crăpături greu de reparat.

7. Protejați mobila de animalele de companie. Animalele noastre de companie pot zgâria și deteriora accidental mobilierul. Pentru a preveni aceste accidente, protejați suprafețele din lemn cu o față de masă din fibre naturale, o husă pentru scaun sau cu o patură de protecție.

8. Nu așezați aparatele de cafea pe suprafață dulapurilor. Aburul de la cafetieră poate deteriora finisajul dulapurilor din lemn. Puteți plasa aparatele de cafea pe insulele de bucătărie sau alte zone deschise. Umiditatea poate afecta mobilierul din lemn. Deoarece lemnul respiră, este susceptibil la condiții uscate și umede. Prea multă umiditate poate duce la mucegai, în timp ce prea multă uscăciune poate slăbi articulațiile și poate face că mobila să-și piardă strălucirea naturală. Menținerea acestui echilibru delicat pentru mobila dvs. este importantă pentru a o menține frumoasă an de an.

Urmați aceste sfaturi de îngrijire pentru a preveni umiditatea sau uscăciunea care vă deterioreze mobila:

Evitați amplasarea mobilierului din lemn în băi cu aburi sau în zonele de spălătorie. Menține o temperatură constantă în casa ta, schimbările dramatice ale temperaturii pot afecta nivelul de umiditate. Zonele excesiv de uscate pot face că mobila dvs. din lemn să se strangă, să se despartă sau să devină casantă. Protejați suprafețele din lemn de contactul direct cu apa. Așezați suprafețe de sticlă peste blaturi de masă sau folosiți suporturi, fețe de masă din fibre naturale și huse pentru a vă proteja mobila de suprafețele fierbinți ori umede sau animalele de companie. Nu lăsați niciodată umezeala să fie prinsă între sticlă și suprafața din lemn. Asigurați-vă că suprafețele sunt complet uscate înainte de a înlocui sticla.

Accidentele se întâmplă. Iar atunci când piesa ta de mobilier preferată se zgârie sau când uiți un pahar și apare o pată de apă, este timpul să chemi experții tehnicieni.

Mobilierul dumneavoastră merită o îngrijire delicată.